NIU Alpint

Hösten 2017 började den första kullen på sex elever vid Härjedalens gymnasium NIU alpint. Eleverna som går nationell idrottsutbildning alpint kan välja att läsa på de tre högskoleförberedande programmen natur, samhälle eller ekonomi. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att de lockar elever från hela Sverige.

Här satsar vi på kvalitet

Vi anser att skolan är viktig. Under första året ligger fokus på studier och uppbyggnad. Därför innebär första året - förutom mycket skola - fysisk uppbyggnad och en massa skidåkning.

Under en skolvecka har vi 3-6 träningspass, där i genomsnitt 3 av dem ligger på skoltid det första året, de övriga ligger utanför skoltid men med tränare.

Utbildningen är på 3 år men med möjlighet att läsa under 4 år. Väljer man att läsa på 4 år öppnar det för mer träning och utvecklingsmöjligheter.

Träningsmöjligheter och närhet till allt

Intill skolan i Sveg finns gym, simhall, idrottshall, ishall, milslånga löpspår och cykelleder. Hemmabacken Björnberget ligger 10 minuter från skolan och erbjuder 200 fallhöjdsmeter. Här har vi möjlighet att träna utan trängsel, vilket ger oss väldigt bra kvalitet på träningen.

Önskar man lite variation i träningen, har vi 45 minuter till Vemdalsfjällen. Vårt mål med den alpina träningen är att ge en bred skidfärdighet, vilket gör dig till en mer allsidig skidåkare som hjälper dig att nå dina drömmars mål.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2019-12-10 09.04
av Heli Asikainen