Anna Mirårs

Mitt namn är Anna Mirårs (f.d. Engman) och jag är tränare på Skidgymnasiet i Sveg. Jag har arbetat som tränare sedan 1994 då jag anställdes på Skidlinjen i Älvsbyn. 1997 fick jag äran att starta upp Skidgymnasiet i Sveg, vilket är en av mina största meriter!!!!

I Sveg är jag fortfarande verksam och jag älskar mitt arbete och tycker det är mycket stimulerande att arbeta med skidtränande ungdomar. Jag är 37 år och bor tillsammans med min man Mattias och mina två barn (Linus och Nelly) i Ytterhogdal. I familjen finns också en hund som heter Mille. Ursprungligen kommer jag från Sveg så jag är en riktig Härjedaling.

Själv har jag varit aktiv i många sporter. Främst har det varit längdskidor som legat mig varmt om hjärtat men jag har varit framgångsrik inom många olika sporter, förutom längdskidor även draghund, triathlon och multisport. Jag har t.ex. sju SM-medaljer från olika idrotter och jag har varit sjua och åtta på EM och VM i draghund. Som mina största prestationer räknar jag multisporter där man tävlar sammanhängande i flera dagar. Allra högst rankar jag min s.k. Ironman (simning 4 km, cykling 18 mil och till sist löpning 4 mil – allt i ett sträck!)

Under mina aktiva år tränade jag ca 650-700 timmar per år i tio år och under några år ännu mer, så nog vet jag vad som krävs och hur det är att träna mycket!! Vintern 2003 tvingades jag att lägga min egen elitsatsning på hyllan eftersom jag var tvungen att steloperera ryggen. Idag tränar jag lite för att hålla mig igång och för att kunna bedriva träningen med våra elever.

Jag har gått elittränarutbildningar och läst Sport Science vid högskolan i Östersund. Hösten 2005 startade Skidförbundet ett projekt ”tränare 2007” och där blev jag en av några tränare som förbundet trodde på och valde ut för att satsa vidare på, vilket naturligtvis kändes mycket stimulerande och roligt. Under årens lopp har jag varit ledare på landslagsläger, mästerskap för juniorer samt för U 23-teamet.

Till sist hoppas jag att även Du är en skidentusiast som vill hjälpa skid- Sverige framåt. Själv försöker jag att varje dag vara en positiv tränare som följer mitt eget valspråk: ”Var glad – Åk skidor”

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-08-15 13.53