Anna-Carin Zidek

Jag är född och uppväxt i Sveg och började min längdkarriär i Svegs IK vid 8 års ålder. Det innebär att jag tränat mycket i Sveg med omnejd. Jag gick själv på Skidgymnasiet i Järpen och kommer ihåg tiden som superskoj och ett ypperligt tillfälle till bra träning, och kände att längdåkning var något som jag verkligen ville satsa på.

Något år därefter läste jag till Sjukgymnast i Boden, för att från den tidpunkten till 2011 nu vara elitaktiv på heltid. Efter OS i Salt Lake City 2002 bestämde jag mig för att börja med skidskytte istället och fick fantastiska framgångar, med OS medaljer som höjdpunkt. Nu är jag redo att försöka förmedla mina erfarenheter till andra.

Vet inte om det var för kort presentation men det finns just inte så mycket mer att säga tror jag. Kanske ska tillägga att min första skidskyttetävling inte gick så bra, med 10 bom och 11 straffrundor, ha ha ha….. Men det visar väl att man kan bli bättre med mycket träning.

Övriga intressen är handarbete (som gamla kärringar…..enligt B.Ferry vid en tidpunkt), kolla inredningstidningar och planera för vad Tom ska fixa hemma.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-08-15 13.51
av Henry Jonasson